Alla inlägg den 20 september 2009

Av Gaby - 20 september 2009 22:58

Emma kom och hälsade på från fredag till lördag och då får vi ju alltid tokiga idéer om vad vi ska göra ! Vi satt på lördagsmorgonen och kollade på TV4 morgonnyheter när det kom ett reportage från Julita Gård i Södermanland, där det anordnades en traditionell "Äppelhelg." I bild visades en fantastisk sort av äpplen...BARNäpplen ! Så små och fina ! Ett sånt träd kände jag ganska omgående att jag behövde, för att glädja mina framtida barnbarn. Sagt och gjort...vi hoppade i paltorna och rusade ut till bilen för att köra dom ca 11 milen dit. Julita Gård är ett ställe med genbank för ett stort antal olika växter, med andra ord, där finns mycket att se om man är intresserad av sånt ! Besök där rekommenderas å det varmaste ! Vi traskade omkring där alldeles för länge men vi fick tag i det lilla näpna trädet och sen blev det bråttom att köra till Biskops-Arnö där Emma skulle lämnas av före en viss tid.

Snabbt hem, av med paltorna, snabb dusch, på med feststassen och iväg till Carina och Olle, Chininas kennel, där det var fest ! Underbar god mat och trevliga goa hundvänner bjöds det på där och när vi till slut snubblade in genom dörren här hemma, nyktra givetvis, tittade hundarna på oss med konstiga miner och Siv sa "- Har ni bestämt er...ska ni bo här eller åker ni igen ?" Fy vad dåligt samvete vi fick då ! Hundarna hade visserligen fått grisöron att smaska på när vi åkte bort, men dom hade varit ensamma hemma många timmar..."-flera hundra timmar faktiskt !" sa Samanta och jag påpekade att det inte riktigt var med sanningen överensstämmande.

Idag ringde Rosie och bjöd på skogspicnic/svampplockningstur. Härligt ! Många svampar hittades såklart men jag fick känslan av att det var själva picnicen som var det primära....mycket riktigt, Rosie avslöjade sig snart. "- Blä va jobbigt och tråkigt att plocka svamp ! Jag vill fika !"  Vädret var fantastiskt och vi hade några härliga timmar i naturen. Vi hann såklart klappa på vår lilla häst och pyssla om honom och hans mamma som flyttat hem till Pier och Rosie. Han är så underbar ! Han verkar ha ett härligt temperament och såklart ett extraordinärt utseende med sin extremt ljusa fuxfärg och vita man och svans. Nästan linfux faktiskt !

Imorgon sticker vi till Romme travbana och kollar in hur proffsen gör och för alla pengar som vi vinner ska vi handla saker till vår lilla häst....där finns nämligen en stoooor hästbutik ! Han behöver ju massor av saker...grimma, hovkrats, regntäcke, benlindor, grimskaft, tömmar...bla..bla...bla...bla

Neeeej jag tror inte vi BEHÖVER köpa ALLT imorgon....behöver och behöver förresten...jag VILL !

emma o päron   äpplen   ove o emma  




Ovido - Quiz & Flashcards