Alla inlägg under juni 2009

Av Gaby - 20 juni 2009 19:53

Jaha så har årets Midsommarhelg avverkats ! Denna gång hade alla släktingar och vänner som vanligtvis brukar fira den här, avisats vänligt men bestämt. Chimmy vaktar nämligen sina små VÄLDIGT noga ! Och hundarna är viktigast av allt här i världen...eller hur ?! Nåja...dom hade säkert trevligt ändå....fast naturligtvis inte LIKA kul som det brukar vara här på Rosenhill ! Vi ses nästa år !

Samanta har nog tänkt sig att söka jobbet som valp- och kattunge nanny. Hon är mycket intresserad... studerar noga hur dom hanteras av sina mammor. Sen när dom små väl springer omkring får väl jag springa efter Samanta och studera hur HON behandlar dom ! Den dagen, den sorgen..!

Idag har den lilla , ovan nämnda, Prinsessan följt efter mig i trädgården. Inget konstigt med det, tills jag upptäckte att hon gick tillbaka till stället där jag nyss varit, efter en liten stund. . Hmm....jag smög efter.....då står den lilla apan...eh, jag menar Prinsessan, och DRAR upp det jag nyss planterat ! "-VAD gör du ?!"....hon bara tittade på mig med en omsorgsfullt "uppfödd" verbenaplanta i munnen...."- mamma kolla vilket ogräs !" Som sagt, I LOVE HER DEARLY !

Jag vet inte om Griffonerna är klokare eller dummare men dom har aldrig gjort sånt...faktiskt ! Dom bara kollar på Samanta och suckar.....

Nästa vecka flyttar det hit en "ny" hund. P.g.a sjukdom kommer en av våra valpar från förra året, tillbaka för att bo här. Hon har bott hos Farfar sen hon var 8 veckor men varit här ganska ofta, så det är inga konstigheter med att ha henne här ! Ska bli riktigt kul faktiskt !

Tänkte anmäla 3 hundar till SKKs utställning i Köping...men jag fick hicka när jag insåg vad 3 anmälningsavgifter kostar....! I bästa fall blir det 2 anmälda härifrån ! Ikväll ska min lilla Etnaprinsessa verkligen få en STOR ärta under sin sköna kudde, att sova på....nåt straff ska det väl ändå vara på såna busigheter...eller ?

Av Gaby - 19 juni 2009 21:35

Av Gaby - 18 juni 2009 17:04

Här i huset bor det ju en liten Cirneco dell´Etna. Hon är en mycket speciell liten diva som inte liknar någonting annat som vi haft i vår ägo ! När jag öppnar dörren på morgonen, ja inte så jättetidigt....hon är morgontrött, sticker hon ut nosen och kollar in VÄDRET ! Om det regnar, eller risk för det, viker hon av tvärt till höger. Då kan hon gå "torrskodd" längs husväggen och kissa o bajsa där det är inte är blött. Sen tjatar hon och har bråttom in till sin kudde igen ! Om det däremot är uppehåll, eller t.o.m solsken, ser man hur hon tar ett djupt andetag, susar nerför trappan och galopperar iväg som en gasell. Griffonerna skuttar alltid ut i ur och skur, så innan Samanta ännu har bestämt sig har dom sprungit MINST ett varv runt i trädgården, 2500 kvm, kollat in att alla fåglar är på plats, kanske jagat fart på en av katterna och tagit en slurk ur dammen ( blä !). Jag är övertygad om att Giffe ibland tar sig ett snack med tupparna, Åke & Åke....dom har liksom samma attityd...! Ja BÅDA tupparna heter Åke och alla hönorna heter Ulla...enklast så !

 Samanta och Giffe har så roligt ! Han har verkligen tagit sig an henne och han är hennes stora idol ! Giffe har säkert andra baktankar, han är ju hanhund, "- hmm, en vacker dag ska även hon löpa..."! Men just nu är det bara lek och stoj och ibland en och annan hurring från farbror Giffe...precis som det ska vara !

Idag är valparna 2 veckor. Ja man längtar verkligen tills dom "står på benen" och visar sitt rätta jag ! En kompis som inte hade sett så färska Griffonungar tidigare, tyckte dom var så näpna för att dom redan hade sina små platta nosar och underbett ! Tur är väl det, det är ju liksom rastypiskt, haha ! ! Idag måste jag fota dom men kameran krånglar för mig....den får ju inte gå sönder NU...

Nu önskar Ove & jag att alla som vi känner, alla våra vänner, får en riktigt mysig Midsommarhelg med gott att äta och dricka ! Skål på er !

Av Gaby - 17 juni 2009 13:52

...ja att blogga om hundar och annat smått och gott här i huset ! Jag skriver i en annan blogg på nätet lite mer om livet, människorna, och det som händer i världen. Här får det bli lite mera "intimt" tänkte jag....vi som bor här i huset lever i en egen liten värld. Inga nära grannar, 2 mil till närmaste civilisation...perfekt för gamla 08-or som vi ! Iår har vi bott här i 20 år, barnen har växt upp här men allihop flydde tillbaka till olika städer ! Ja ja dom blir klokare med åren.

Du vet säkert att vi har valpar i huset...nu har dom ögon och alla är lurviga mellan tårna = ingen Brabancon. Nu när ögonen öppnats kan snart en liten personlighet anas, dom är bara så underbara ! Kattungarna växer och frodas dom också, den ena har en ganska lustig svans....ungefär mitt på har den en krok, 90grader ! Vet inte om jag kanske ska be min kära veterinär ta bort den...den ser onekligen lustig ut. Kan tänka mig hur den ser ut som vuxen.

Namnet är ju givet isf..."Blixten" !

I helgen var det utställning i Avesta...fy bubblan vad det regnade ! Man kände inte igen folk för alla var så inklädda med diverse regnplagg. Och kallt var det ! Nå hur gick det då i ringen...Giffe blev 2:a bästa hane efter Ingrid Raijs uppfödda Otto.  Grattis Therese till din fina hund !

Nu har jag trimmat av Giffe pälsen och under den gamla fanns en ny fin, härligt ! Ikväll är det dags för viltspårkurs igen. Giffe tycker det är roligt men har inte riktigt fattat vitsen med det hela....och jag som tyckte han skulle ha en ny hobby ! Jag ska prova med Samanta, många Etnor gillar att spåra. Dom har väl liiite mer jaktinstikt i sin hjärna och nos !

Giffe har även blivit pappa till två pojkar, en vecka gamla. Mamma hund hade fler i magen men hade så svaga värkar att dom inte klarade sig, trots veterinär assistans....tyvärr är väl inte vår älskade ras världens mest lättuppfödda.

Nu ska jag trimma lite till och sen är det dags att packa spårselen och Giffe i bilen. See you !

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards