Alla inlägg den 18 juni 2009

Av Gaby - 18 juni 2009 17:04

Här i huset bor det ju en liten Cirneco dell´Etna. Hon är en mycket speciell liten diva som inte liknar någonting annat som vi haft i vår ägo ! När jag öppnar dörren på morgonen, ja inte så jättetidigt....hon är morgontrött, sticker hon ut nosen och kollar in VÄDRET ! Om det regnar, eller risk för det, viker hon av tvärt till höger. Då kan hon gå "torrskodd" längs husväggen och kissa o bajsa där det är inte är blött. Sen tjatar hon och har bråttom in till sin kudde igen ! Om det däremot är uppehåll, eller t.o.m solsken, ser man hur hon tar ett djupt andetag, susar nerför trappan och galopperar iväg som en gasell. Griffonerna skuttar alltid ut i ur och skur, så innan Samanta ännu har bestämt sig har dom sprungit MINST ett varv runt i trädgården, 2500 kvm, kollat in att alla fåglar är på plats, kanske jagat fart på en av katterna och tagit en slurk ur dammen ( blä !). Jag är övertygad om att Giffe ibland tar sig ett snack med tupparna, Åke & Åke....dom har liksom samma attityd...! Ja BÅDA tupparna heter Åke och alla hönorna heter Ulla...enklast så !

 Samanta och Giffe har så roligt ! Han har verkligen tagit sig an henne och han är hennes stora idol ! Giffe har säkert andra baktankar, han är ju hanhund, "- hmm, en vacker dag ska även hon löpa..."! Men just nu är det bara lek och stoj och ibland en och annan hurring från farbror Giffe...precis som det ska vara !

Idag är valparna 2 veckor. Ja man längtar verkligen tills dom "står på benen" och visar sitt rätta jag ! En kompis som inte hade sett så färska Griffonungar tidigare, tyckte dom var så näpna för att dom redan hade sina små platta nosar och underbett ! Tur är väl det, det är ju liksom rastypiskt, haha ! ! Idag måste jag fota dom men kameran krånglar för mig....den får ju inte gå sönder NU...

Nu önskar Ove & jag att alla som vi känner, alla våra vänner, får en riktigt mysig Midsommarhelg med gott att äta och dricka ! Skål på er !

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards