Alla inlägg den 6 februari 2010

Av Gaby - 6 februari 2010 17:39

Här hos oss vill ett företag bygga vindkraftverk. Fyra stycken, 150 m höga. Jag som är barnsligt förtjust i vindsnurror ryckte på axlarna och sa att "dom e ju fina...och vindkraft e ju bra för miljön !". Vindkraftbolaget Eolus Vind AB ska hålla ett informationsmöte med oss som bor nära, i nästa vecka, och jag såg till att anmäla oss båda till evenemanget i bygdegården. Allt frid o fröjd, tänkte jag och hade väl egentligen inga frågor kring det hela...förrän ikväll. Kennelpojken kom in med ett blad som låg i postlådan.."Till våra grannar som bor och arbetar i en radie av 3 km från de planerade vindkraftverken ", stod det. Jag började läsa...och insåg att jag vet ingenting om vindkraft ! Men på bladet fanns en massa länktips som jag genast googlade på...och jag blev mer och mer rädd och förskräckt ! Slagskuggor, blinkande ljus, buller, av-isning, havererade propellrar, sänkt fastighetsvärde......  

Plötsligt inser jag att jag vill inte ha ett sånt vindkraftverk till granne, ännu mindre 4 st. Lika höga som Kaknästornet och med en propellerradie om 90 meter ! Att sen många tycker att dom är fula och förstör landskapsbilden...tja, som sagt jag tycker dom är fina ! Men kolla bara in filmen om skuggorna som kan bildas...det kan ju skrämma livet ur både folk och fä ! Att det sen kan slungas stora isbitar från dom snurrande vingarna, eller rentav DELAR av propellern, låter ju inte heller särskilt trevligt...allt sånt har jag bara inte tänkt på !    Så det ska bli mycket intressant att gå på mötet på onsdag och kanske få en del av dom tusen frågor som nu finns, besvarade.

            ***************************************

Nu när det äntligen införskaffats en snöslunga till hushållet, har hundarna fått massor av små gångar, som en jättestor labyrint, i trädgården. Jag tar hela flocken med mig och går runt, runt...ja det är ju mest för valparnas skull förstås, dom tycker det är jättespännande ! Dom andra knallhattarna följer också med på rad och tycker att det är riktigt intressanta utflykter vi gör i trädgården...jag menar, det ser ju helt annorlunda UT iaf, med ett tjockt snötäcke överallt...!

Lite trimning av dom små har jag också hunnit med, till deras förtret. "-Aj mamma du luggas juuu !" skriker dom och dom andra "trimhundarna" ställer inte upp och hjälper till när mamma är på trimhumör...då gäller det att hålla sig undan ! Samanta däremot sitter gärna och tittar på...kanske lite skadeglad...jag hör henne fnissa lite i smyg...  

Imorgon ska vi ta en tur till Askersund..ja inte för att den platsen bjuder på så mycket sevärdheter utan för att möta vännen Mia där. Hon är på besök i närheten och vi ska träffas och "byta" hundar med varann ! Samanta har redan deklarerat att hon minsann ska följa med, hon VET nämligen att det brukar vara utställning i Askersund och är ganska säker på att det är just imorgon...!




Ovido - Quiz & Flashcards